Avoin työpaikka: Asuntopäällikkö

Tampereen kaupunkiseutu etsii asumisen laadusta ja monimuotoisuudesta, asuntopolitiikasta ja asumisen ilmiöistä kiinnostunutta asiantuntijaa uuteen, vakituiseen tehtävään.

Haemme seutuorganisaation päällikkötiimiin asumisesta ja asuntotuotannosta kiinnostunutta osaajaa työskentelemään yhdessä asiantuntijoidemme ja kuntien toimialajohdon kanssa. Tarjoamme työn tueksi maankäytön suunnittelun, liikennejärjestelmäsuunnittelun sekä paikkatiedon osaamista. Organisaatiossamme on myös tulevaisuuden ennakoinnin ja kestävän siirtymän sekä kuntien hyvinvointipalvelujen asiantuntijat.

Asuntopäällikön tehtävä on uusi ja sen sisältöön kuuluvat muun muassa

  • seudullisen asuntopolitiikan valmistelu, toimeenpanon tukeminen ja seuranta
  • tiedon tuotanto ja tilannekuvan ylläpito seudullisista asuntomarkkinoista ja kuntien toimista
  • vuoropuhelu/yhteistyön kehittämien alueen rakentajien, rakennuttajien ja asukasyhteisöjen kanssa
  • edunvalvonta ja vaikuttamistyö valtion asuntopolitiikkaan ja ARA-yhteistyö
  • rakennesuunnitelman ja MAL-sopimuksen toimeenpanon tukeminen
  • asumisen tarpeiden, trendien ja ilmiöiden kuten segregaatio tunnistaminen.

Sinulla on korkeakoulututkinto esim. yhteiskuntatieteistä, taloustieteistä, insinööritieteistä tai olet maantieteilijä tai arkkitehti. Olet osoittanut kyvykkyyttä merkittävissä asumiseen, asuntopolitiikkaan tai asuntotuotantoon liittyvissä tehtävissä kansallisella tai alueellisella tasolla. Tunnet asuntopolitiikan ilmiöitä kuten asumisen laatu, kohtuuhintainen asuminen, eriytymisen ehkäisy ja asunnottomuus. Olet kiinnostunut kehittämään laadukasta ja monimuotoista asumista sekä kerryttämään ja hyödyntämään tietoaineistoja. Viihdyt asiantuntijatiimissä, mutta hallitset myös itsenäisen työskentelyn. Luot, kirjoitat, kuvaat, esittelet ja viet asiat maaliin.

Työsuhteen tyyppi: Vakituinen

Toimita hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen 3.12.2023 klo 23.59 mennessä.

Hae paikkaa tästä linkistä.

Lisätietoja antavat seutujohtaja Päivi Nurminen, puh. 040 754 3692 ja rekrytoinnissa avustava yhteistyökumppanimme HRS Advisors, Tarja Kohtamäki, puh. 0400 797 453. Voit jättää myös soittopyynnön.

Tampereen kaupunkiseudulla rakennetaan Vehreää metropolia kahdeksan kunnan yhteistyönä. Edistämme kansainvälistymistä, kuntarajattomuutta ja sinivihreää elinympäristöä. Kasvamme ylöspäin ja nousemme raiteille. Yhteistyön valmistelu on organisoitu Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymään.
Seutu kasvaa vuosittain 4000-5000 asukkaalla, ja tähtäämme vuoteen 2024 0,5 miljoonan asukkaan alueeksi. Asuntomarkkinat ovat seudulliset.
Olemme valtion MAL-sopimuskumppani ja täytämme lupauksemme kestävästä kehityksestä myös yhteiskunnalle. Teemme Suomen parasta seutuyhteistyötä korkeatasoisella osaamisella, poikkialaisuudella ja yhteistyöllä kuntien johdon ja päättäjien kanssa.

Uutisen kuva: Visit Tampere / Jousia Lappi