Seutufoorumissa näkyy tänä vuonna uusi seutustrategia Vehreä metropolimme. Kiinnostavien puhujien esityksissä liikutaan seutustrategian mukaisesti lumoavan arjen, fiksun kasvun ja kansainvälistymisen parissa. Juontajana toimii toimittaja Jaakko Loikkanen. 


Toimittaja ja
uutisankkuri
Jaakko Loikkanen

Toimittaja Jaakko Loikkanen työskentelee uutisankkurina MTV Uutisissa. Hän rakastaa reippaita ja ymmärrettäviä keskusteluita, jotka pitävät kuulijat otteessaan. Helsingissä työskentelevä Jaakko kertoo olevansa Tampereella kuin kotonaan. 


Seutuhallituksen
puheenjohtaja ja
Tampereen
pormestari
Anna-Kaisa Ikonen 

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori.

Ikonen siirtyi pormestariksi kansanedustajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt Tampereen yliopistossa työelämäprofessorina 2017-2021, valtiosihteerinä kahdessa edellisessä maan hallituksessa vuosina 2018-2019 valtiovarainministerin ja kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerinä ja 2011-2013 hallinto- ja kuntaministerin valtiosihteerinä, Tampereen pormestarina kaudella 2013-2017 ja apulaispormestarina 2009-2011. Pirkanmaan Te-keskuksen kehittämispäällikkönä Ikonen toimi 2003-2009 sekä Net Efect Oy:n projektijohtajana 2001-2003.


Hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola on lääketieteen tohtori ja keuhkotautien erikoislääkäri sekä suorittanut myös MQI-tutkinnon (Master on Quality Improvement and Leadership Development in Healthcare) Helsingin yliopistossa. Erhola on toiminut aiemmin johtajana THL:ssä ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymässä sekä useissa kansainvälisissä tehtävissä, kuten terveysjärjestö WHO:n asiantuntijana.


Pääsihteeri Eeva Furman

Eeva Furman (PhD, MSc) on Suomen kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri. Hän on työskennellyt myös johtajana Suomen ympäristökeskuksessa, Suomen kestävyyspaneelin puheenjohtajana, erilaisissa EU-hankkeissa sekä YK:lle globaalin kestävän kehityksen arviointiraportin laatineessa kirjoittajaryhmässä. Furmanin keskeisiä työalueita ovat olleet tutkimuksen ja päätöksenteon yhteydet, kestävä kehitys, luonto ja luontopohjaiset ratkaisut.


Helsinki Partnersin liiketoimintajohtaja Johanna Huurre

Helsingin kaupungin omistama Helsinki Partners houkuttelee kansainvälisiä investointeja, yrityksiä, osaajia ja vierailijoita pääkaupunkiseudulle. Johanna Huurre johtaa yhtiön Senior Advisors -tiimiä, joka auttaa yrityksiä ja sijoittajia löytämään toimintamahdollisuuksia Helsingistä.  
 
Työssään Johanna edistää vahvasti osaajien houkuttelemista ja sen yhdistämistä uusien investointien synnyttämiseen. Hän oli luomassa mm. suuren kansainvälisen huomion saavuttanutta 90 Day Finn -ohjelmaa, jossa ulkomaiset osaajat, sijoittajat ja yritysten edustajat voivat kokeilla elämää Helsingissä 90 päivän ajan. Ohjelma on vauhdittanut useita liiketoiminnan yhteistyökuvioita ja lisännyt merkittävästi Helsingin globaalia tunnettuutta.  
 
Aiemmin Johanna on johtanut markkinointi-, viestintä- ja business intelligence -tiimiä investointien edistämistoimistossa. Lisäksi hänellä on kokemusta kansalaisjärjestöjen varainhankintatehtävistä sekä työskentelystä mainonta-, markkinointi- ja viestintätoimistoissa. 


Jääkiekkolegenda Mikko Leinonen

Mikko Leinonen tunnetaan mittavasta elämäntyöstään jääkiekon parissa niin kaukalossa kuin yritysjohtajanakin. Tapparassa käynnistyneellä pelaajaurallaan hän voitti yhteensä kahdeksan SM-mitalia ja Ruotsin mestaruuden Modon joukkueessa, pelasi peräti 111 maajoukkueottelua sekä omistaa edelleen yhdessä Wayne Gretzkyn kanssa jaetun NHL:n yhden Playoff-ottelun syöttöennätyksen (6 syöttöä).

Sittemmin Leinonen toimi Liiga-Tappara ry:n ja Tapparan taustayhtiö Tamhockey Oy:n toimitusjohtajana yhteensä lähes 25 vuotta, aina vuoteen 2020 asti. Liigan kultamitalin Tappara saavutti tuona aikana 3 kertaa, hopean 6 kertaa ja 4 pronssia. Nykyisin Leinonen on Tamhockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja ensimmäistä kauttaan.


Seutusuunnittelupäällikkö Kaisu Kuusela

Kaisu Kuusela on työskennellyt kunnissa kaavoituksen parissa 2000-luvun ensimmäiseltä puoliskolta lähtien ja osallistunut lähes yhtä pitkään suunnittelujärjestelmiä tarkasteleviin tutkimushankkeisiin Tampereen yliopistolla. Kuusela on luotsannut Tampereen seudun kuntien välistä maankäytön ja asumisen yhteistyötä vuodesta 2017.


Seutuluotsi,
Kehittämispäällikkö Antti Lippo

Antti Lippo (YTM) työskentelee Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kehittämispäällikkönä, vastuualueinaan ennakointi ja hiilineutraalius. Kotkasta kotoisin oleva Lippo on työskennellyt yli 10 vuotta tulevaisuusorientoituneen kestävyysmurroksen ja innovaatiotoiminnan parissa asiantuntijana, konsulttina ja yrittäjänä. Pandemian keskellä vuonna 2020 Helsingistä seudulle muuttanut Lippo on myös tunnettu jazz- ja rytmimusiikin keräilijä ja DJ, jonka olet voinut bongata klubeilta, radiosta tai festivaaleilta.


Seutujohtaja Päivi Nurminen

Päivi Nurminen (HM, MBA, HHJ) on toiminut seutujohtajana Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä sen perustamisesta alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Tampereen kaupungin kehittämispäällikkönä sekä Kangasalan kunnan suunnittelupäällikkönä. Nurminen toimi myös Pirkanmaan muutosjohtajana vuosina 2018-2019. ”Sydämeni sykkii yhteistyölle.”