Tampereen kaupunkiseudun ulkoilu- ja retkeilypalvelut löytyvät nyt samasta osoitteesta. Karttapalvelu esittelee seudun retkeilyreitit, uimarannat, tulipaikat ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet yli kuntarajojen.

Palvelu löytyy suomeksi osoitteesta https://ulkoilutampereenseutu.fi. Myöhemmin on tulossa myös englanninkielinen versio osoitteeseen https://outdoorstampereregion.fi.

Seudullisia ulkoilureittejä kehitetään seututyöryhmien ohjauksessa, ja käytännön työ tehdään kunnissa. Nykyisiä ulkoilureittejä parannetaan ja niitä yhdistetään kuntien välillä. Lisäksi perustetaan uusia reittejä ja virkistysalueiden kohokohtia. Kokonaisuudessaan seutureittiverkoston arvioidaan olevan valmis kymmenen vuoden kuluttua.

Työn tavoitteena on parantaa luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia ja tukea seudun asukkaiden hyvinvointia. Luonnossa liikkuminen on terveellistä, rentouttavaa ja ympäristöystävällistä. Toimivat ja turvalliset virkistysalueet ovat myös vetonauloja seudun tapahtumille ja matkailulle.

Tutustu Tampereen kaupunkiseudun ulkoilu- ja virkistysalueisiin kuntien sivuilla