Saammeko esitellä: Tampereen kaupunkiseudun keskimääräinen asukas, Heidi Seutulainen!

Heidi Seutulainen on 40,7-vuotias ja saanut tietenkin syntyessään 1980-luvun alun suosikkietunimen. Heidi on syntynyt ja viihtynyt koko ikänsä Tampereen seudulla – tai vaihtoehtoisesti hän on saattanut muuttaa sinne parikymppisenä Helsingin tai Jyväskylän seudulta tai lähempää Etelä-Pirkanmaalta.

Heidi asuu 88 neliön ja kolmen huoneen kodissa. Hän on tyytyväinen kaupunkimaiseen asuinalueeseen, jossa voi elää mukavasti sekä keskustan palvelujen että luonnon tuntumassa. Kotoa on esimerkiksi vain 1,2 kilometriä lähimpään kirjastoon, museoon tai muuhun kulttuurikohteeseen sekä toisaalta vain 200 metriä lähimpään metsään ja 600 metriä vesistön ääreen. Hän haluaakin mielellään asua Tampereen seudulla myös tulevaisuudessa.

Heidi työskentelee terveys- ja sosiaalipalvelujen alalla. Työpaikka on noin 20 minuutin päässä kotoa, ehkä naapurikunnankin puolella. Hän on hyvin selvillä ilmastonmuutoksen sekä ympäristöongelmien syistä ja pitää siksi tärkeänä, että asumisen ja liikkumisen valinnat ovat ympäristöystävällisiä.

Vuosittain Heidille kertyy yhteensä runsaat 600 erilaista automatkaa, mutta hän käyttää myös joukkoliikenteen palveluja noin 100 kertaa. Toki käveltyäkin tulee lähes 440 kilometriä ja pyöräiltyä 280 kilometriä. Kaiken kaikkiaan Heidi tekee siis matkoistaan 55 % henkilöautolla, 27 % jalan, 9 % joukkoliikenteellä ja 7 % pyörällä.


Heidi Seutulainen on kuvitteellinen hahmo, joka on muodostettu Tampereen kaupunkiseudun 400 000 asukkaasta tilastojen ja tutkimusten perusteella keskimääräiseksi asukkaaksi.