Tampereen kaupunkiseudun ajankohtaisimmista aiheista keskustellaan joulukuussa Seutufoorumissa. Tänä vuonna haastamme osallistujat pohtimaan, miten kaupunkiseutu siirtyy tulevaisuuteen. Juontajana toimii MTV Uutisten uutisankkuri Jaakko Loikkanen.


Toimittaja ja
uutisankkuri
Jaakko Loikkanen

Toimittaja Jaakko Loikkanen työskentelee uutisankkurina MTV Uutisissa. Hän rakastaa reippaita ja ymmärrettäviä keskusteluita, jotka pitävät kuulijat otteessaan. Helsingissä työskentelevä Jaakko kertoo olevansa Tampereella kuin kotonaan. 


Seutuhallituksen
puheenjohtaja ja
Tampereen
pormestari
Anna-Kaisa Ikonen 

Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen on Tampereen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden tohtori.

Ikonen siirtyi pormestariksi kansanedustajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt Tampereen yliopistossa työelämäprofessorina 2017-2021, valtiosihteerinä kahdessa edellisessä maan hallituksessa vuosina 2018-2019 valtiovarainministerin ja kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteerinä ja 2011-2013 hallinto- ja kuntaministerin valtiosihteerinä, Tampereen pormestarina kaudella 2013-2017 ja apulaispormestarina 2009-2011. Pirkanmaan Te-keskuksen kehittämispäällikkönä Ikonen toimi 2003-2009 sekä Net Efect Oy:n projektijohtajana 2001-2003.


Helsingin
tapahtumasäätiön
toimitusjohtaja Stuba Nikula

Stuba Nikula on Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja. Säätiö tuottaa Helsingin juhlaviikkoja sekä Helsingin kaupungin merkittäviä omia yleisötapahtumia kuten Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan markkinoita

Ennen nykyistä tehtäväänsä Stuba työskenteli Helsingin kaupungin kulttuuripalvelupäällikkönä ja kulttuurijohtajana sekä Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskusten toimitusjohtajana kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön palveluksessa. Hän palveli täyden kuuden vuoden kauden eurooppalaisen kulttuurikeskusverkosto Trans Europe Hallesin johtokunnassa. Ennen Kiinteistö Oy Kaapelitalolle tuloaan hän johti Finnish Metal Events Oy:tä vastaten Tuska-festivaalin kehityksestä ja hyvinvoinnista. Tietojenkäsittelytieteen ja matematiikan opettajan koulutustaan hän on ruokkinut vierailemalla kulttuurituotannon oppilaitosten opettajakunnassa. Stuba istuu ja on istunut lukuisten kulttuurialan yhtiöiden, yhdistysten, opinahjojen ja säätiöiden hallituksissa.


Toimittaja Jantso Jokelin

Jantso Jokelin on matkareportaasiin, esseistiikkaan ja kulttuuriin erikoistunut vapaa toimittaja, joka tuntee olonsa tamperelaiseksi asuinpaikastaan riippumatta. Hän on opiskellut folkloristiikkaa ja uskontotiedettä Turun yliopistossa ja julkaissut kolme esseekokoelmaa sekä ensimmäisen suomalaisen yleisteoksen huuliharpusta. Jokelin on valittu vuoden 2019 aikakauslehtitoimittajaksi. Vuonna 2011 hän toimi Tampereen brändilähettiläänä.

Toimittaja-tietokirjailija Helena Petäistö

Helena Petäistö on oululaislähtöinen pitkäaikainen Pariisin ja Brysselin kirjeenvaihtaja. Hän on yksi Suomen tunnetuimmista ulkomaankirjeenvaihtajista ja journalisteista. Petäistö on raportoinut monipuolisesti ja syvällisesti yli kolmen vuosikymmenen ajan Ranskan ja Euroopan unionin asioista MTV:lle. Hän on kirjoittanut useita Ranskaa ja Ranskan politiikkaa sekä Euroopan kaupunkeja ja matkailua koskevia kirjoja. Kirjeenvaihtajan työn jälkeen hän jatkaa sujuvasanaisena kolumnistina ja suosittuna esitelmöitsijänä. Petäistö on palkittu mm. Ranskan Kunnialegioonan upseerimerkillä ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla.

Vanhempi asiantuntija Kaisa Schmidt-Thomé, Demos Helsinki

Kaisa Schmidt-Thomé (TkT, FL) on kaupunkitutkija, joka työskentelee kaupunkien tulevaisuuden parissa, Urban Transformations –tiimissä. Kaisan ydinosaamista ovat monitieteinen kaupunkitutkimus, 
tutkimuksen yhteiskunnallinen vuorovaikutus sekä kaupunkikehittämisen kansainvälinen yhteistyö.


Seutuluotsi,
Kehittämispäällikkö Antti Lippo

Antti Lippo (YTM) työskentelee Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kehittämispäällikkönä, vastuualueinaan ennakointi ja hiilineutraalius. Kotkasta kotoisin oleva Lippo on työskennellyt yli 10 vuotta tulevaisuusorientoituneen kestävyysmurroksen ja innovaatiotoiminnan parissa asiantuntijana, konsulttina ja yrittäjänä. Pandemian keskellä vuonna 2020 Helsingistä seudulle muuttanut Lippo on myös tunnettu jazz- ja rytmimusiikin keräilijä ja DJ, jonka olet voinut bongata klubeilta, radiosta tai festivaaleilta.


Seutujohtaja Päivi Nurminen

Päivi Nurminen (HM, MBA, HHJ) on toiminut seutujohtajana Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä sen perustamisesta alkaen. Tätä ennen hän työskenteli Tampereen kaupungin kehittämispäällikkönä sekä Kangasalan kunnan suunnittelupäällikkönä. Nurminen toimi myös Pirkanmaan muutosjohtajana vuosina 2018-2019. ”Sydämeni sykkii yhteistyölle.”