Seutuhallituksen uudet jäsenet on valittu

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän yhtymäkokous valitsi kokouksessaan 8.9.2021 seutuhallituksen ja tarkastuslautakunnan jäsenet ajalle 9.9.2021 – 31.8.2023.

Seutuhallituksen puheenjohtajaksi valittiin pormestari Anna-Kaisa Ikonen (Tampere, KOK) ja 1. varapuheenjohtajaksi Raimo Kouhia (Kangasala, SD).

Seutuhallituksen muut jäsenet ovat Pauliina Österberg (Lempäälä, KESK), Anne Nyman (Nokia, VAS), Jussi Viljanen (Orivesi, KOK), Sirpa Repo (Pirkkala, VIHR), Kristiina Pispala (Vesilahti, KOK), Mauri Heiska (Ylöjärvi, PS), Jouni Markkanen (Tampere, KOK), Matti Helimo (Tampere, VIHR), Johanna Loukaskorpi (Tampere, SD), Pekka Salmi (Tampere, SD) ja Marja Kaikkonen (Tampere, PS).

Anna-Kaisa Ikonen, Matti Helimo, Johanna Loukaskorpi ja Pekka Salmi ovat Tampereen pormestarikuntaa.

Seutuhallitus käynnistää uuden seutustrategian valmistelun

Yhtymäkokouksen tehtävä on valita seutuhallitukseen 13 jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä. Jäsenistä valitaan kuusi väkiluvultaan suurimmasta jäsenkunnasta ja yksi jokaisesta muusta jäsenkunnasta. Seutuhallituksen jäsenet valitaan kahden vuoden toimikaudeksi kerrallaan.

Seutuhallitus johtaa alkavalla kaudella muun muassa kaupunkiseudun rakennesuunnitelman uudistamista, lähijunaliikenteen suunnittelutyötä sekä seudun ja valtion välisen MAL-sopimuksen toimeenpanoa. Seutuhallitus huolehtii myös yhteisestä edunvalvonnasta. Ensi töikseen seutuhallitus käynnistää uuden seutustrategian valmistelun.

Yhtymäkokouksen valitsemat tarkastuslautakunnan jäsenet

Yhtymäkokous valitsi kokouksessaan 8.9.2021 myös tarkastuslautakunnan jäsenet.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi nimettiin Tapani Tienari (Ylöjärvi, KOK) ja varapuheenjohtajaksi Auli Korhonen (Tampere, SD). Muut jäsenet ovat Jussi Jokilampi (Kangasala, PS) ja Kaisa Räsänen (Nokia, VIHR).

Yhtymäkokous nimittää tarkastuslautakunnan seutuhallituksen toimikautta vastaavien vuosien hallinnon ja talouden tarkastuksen järjestämistä varten. Tarkastuslautakuntaan nimitetään 4 jäsentä ja henkilökohtaista varajäsentä.

Päivi Nurminen

Seutujohtaja

040 754 3692

paivi.nurminen@tampereenseutu.fi