”Lenkkareilla tulevaisuuteen” – Nuorten kirjoitus- ja kuvakilpailun voittajat on valittu

Tampereen kaupunkiseudun järjestämän, toisen asteen opiskelijoille suunnatun kirjoituskilpailun on voittanut Aada Lehtoniemi. Kuvakilpailun voittaja on Aatu Aarnion ja Kuutti Tapion yhteisteos.

Tampereen kaupunkiseudun järjestämän kirjoitus- ja kuvakilpailun tehtävänannossa nuoria pyydettiin kertomaan tekstillä tai kuvalla, millaista heidän liikkumisensa on 10 vuoden päästä: ”Miten liikun tulevaisuudessa: kuinka jalkani kantavat?”

”Kilpailuun saapui hyviä, pohdiskelevia tekstejä”, summasi kirjoitussarjan tuomarina toiminut Kangasalan kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi.

Kirjoitussarjan voittajaksi nousi Aada Lehtoniemi tekstillään Lenkkareilla tulevaisuuteen.

”Voittajatekstissä on selkeä draaman kaari ja kaunokirjallinen ote. Teksti vastaa hyvin myös tehtävänantoa. Kirjoittaja katsoo tulevaisuuteen, kymmenen vuoden päähän ja näkee siellä toivoa ja pysyvyyttä. Teknologia kehittyy, mutta omat jalat ja polkupyörä pysyvät ja vievät uskollisesti eteenpäin, Nikara-Nummi kuvaili.

Kirjoitussarjan toiseksi sijoittui Kaisa Mälkki kirjoituksellaan Hiekkatie.

”Hiekkatie puhutteli yllätyksellisyydellään ja sanoisinko rimmismäisellä tarinankerronnallaan”, Annamari Nikara-Nummi luonnehti.

Voittajakuvan pienissä viesteissä näkyy toivo

Kuvasarjan parhaimmat valitsi Kangasalan kaupungin tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi.

”Parhaissa kuvissa tehtävänantoa ja kontekstia oli mietitty huolella, mutta sen lisäksi voittajat osoittivat harrastuneisuutta visuaaliseen tekemiseen, Rossi kertoi.

Sarjan voittanut kuva on kahden nuoren, Aatu Aarnion ja Kuutti Tapion yhteisteos, joka kuvaa samaan aikaan sekä nykyaikaa että tulevaisuutta.

”Työn rakentaminen on edellyttänyt harrastuneisuutta valokuvaukseen ja kuvan jälkikäsittelyyn. Vaikka kuva antaakin tulevaisuudesta osin huolestuneen kuvan, se samalla pohtii miten jalat tulevaisuudessa kantavat. Lisäksi kuvassa on toivoa, mikä syntyy kuvan sisältämistä pienistä viesteistä”, Isabella Rossi kuvaili.

Kuvasarjassa toiseksi sijoittui Nea Kirjavainen.

”Kirjavaisen kuvassa tulevaisuuden valoisuus näkyy liikkeenä ja valona surullisen harmaan ajanjakson yli; siinä on hauskalla tavalla taltioitu liike ja liikkumattomuus, Rossi sanoi.

Palkinnot kannustavat nuoria liikkumaan

Kirjoitussarjan voittaja saa palkinnokseen 500 euron ja kuvasarjan voittajateos 300 euron lahjakortin. Kummankin sarjan toiseksi parhaat saavat 100 euron lahjakortit. Lahjakortit osoitetaan voittajien valitsemille tahoille: joko liikkumista edistävälle toimijalle tai urheilukauppaan.

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kirjoitus- ja kuvakilpailu oli suunnattu Tampereen kaupunkiseudun oppilaitoksissa opiskeleville toisen asteen opiskelijoille. Kilpailu toteutettiin yhteistyössä seudun kuntien kanssa, ja se oli osa Euroopan Liikkujan viikkoa.

Kirjoitus- ja kuvasarjan parhaimmistoon pääsee tutustumaan joulukuussa ja ensi vuoden alussa Tampereen kaupunkiseudun internetsivuilla.

Uutisen kuva on kuvakilpailun voittanut Aatu Aarnion ja Kuutti Tapion kuva.

Merja Nordling

Hyvinvointipäällikkö

040 588 1902

merja.nordling@tampereenseutu.fi

Tapani Touru

Liikennejärjestelmäpäällikkö

040 503 4237

tapani.touru@tampereenseutu.fi