Suuri seutukeskustelu liikenteestä jatkuu verkossa

Tampereen kaupunkiseudun suuri seutukeskustelu laajenee verkkoon. Kaikille avoin verkkokeskustelu käydään 28.3.–14.4.2022 Otakantaa.fi-palvelussa. Keskustelussa osallistujat voivat kertoa seudun liikenteeseen liittyvistä kokemuksistaan. Tätä kokemustietoa käytetään seudun liikennejärjestelmän kehittämisessä.

Tampereen kaupunkiseutu muodostuu Tampereesta ja seitsemästä sen lähikunnasta: Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kunnat kehittävät yhdessä muun muassa seudun liikennejärjestelmää. Suuressa seutukeskustelussa kuullaan seudun asukkaiden kokemustietoa, jota hyödynnetään tulevaisuuden liikennejärjestelmän kehittämisessä.

Kaikille avoimeen verkkokeskusteluun voi osallistua 28.3.–14.4.2022 Otakantaa.fi-palvelussa.

Keskustelemaan pääset tästä linkistä.

Suuri seutukeskustelu on uudenlainen tapa ottaa kaupunkiseudun asukkaat mukaan seudun kehittämiseen. Seutukeskustelun ensimmäisessä vaiheessa helmi–maaliskuussa 2022 asukkaita kutsuttiin mukaan pienryhmäkeskusteluihin kertomaan omista arjen liikkumiskokemuksistaan. Keskusteluun ilmoittautui yli 650 kiinnostunutta. Nyt seutukeskustelu jatkuu kirjoitettuna verkossa.

Keskustelun tuloksista julkaistaan yhteenveto toukokuussa.

Suuren seutukeskustelun järjestävät Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä ja Tampereen kaupunki osana Tampereen kaupunkiseudun digitaalinen kansalaispaneeli -hanketta. Hanke on saanut rahoitusta valtiovarainministeriöltä.

Lisätietoa:

Tampereen kaupunkiseutu
Projektikoordinaattori Jaakko Uusimaa
jaakko.uusimaa@tampereenseutu.fi

Tampereen kaupunkiseutu
Seutuassistentti Minna Lehrbäck
minna.lehrback@tampereenseutu.fi

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö Johanna Kurela
johanna.kurela@tampere.fi