Seutupaneeli kutsuu kehittämään kaupunkiseutua

Tampereen kaupunkiseudulle on perustettu Seutupaneeli, joka kokoaa yhteen seudun kehittämisestä kiinnostuneet asukkaat. Tällä hetkellä Seutupaneeliin kuuluu jo 800 osallistujaa.

Seutupaneeli on ryhmä, johon voi liittyä kuka tahansa Tampereen kaupunkiseudun kehittämisestä kiinnostunut henkilö. Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.

”Meistä on ollut innostavaa huomata, että kaupunkiseudun asukkailla on kiinnostusta vaikuttaa seudun kehitykseen omaa asuinaluetta laajemmissakin kysymyksissä. Seutupaneelin ajatuksena onkin luoda kanava, jonka kautta asukkaat voivat entistä helpommin osallistua rajattoman kaupunkiseudun suunnitteluun ja vaikuttaa siihen, millainen meidän yhteinen 0,4 miljoonan asukkaan vehreä metropolimme tulevaisuudessa on”, kertoo seutujohtaja Päivi Nurminen.

Miten Seutupaneeli toimii?

Seutupaneelin jäsen saa sähköpostiinsa tietoa erilaisista ajankohtaisista kyselyistä, asukastilaisuuksista tai esimerkiksi mahdollisuudesta liittyä kehitettävän sovelluksen testikäyttäjäksi. Osallistuminen on vapaaehtoista, eli paneelin jäsen saa valita kiinnostavimmat teemat ja tulla mukaan silloin kun haluaa. Osallistumisesta ei makseta korvausta.

”Seutupaneeliin kuuluminen ei velvoita mihinkään, mutta antaa aidon mahdollisuuden vaikuttaa seutusuunnittelijoiden pöydillä oleviin papereihin ja tuoda esiin omat ajatuksensa kaupunkiseudun kehittämisestä. Toivotamme lämpimästi kaikki mukaan Seutupaneeliin!” Päivi Nurminen kutsuu.

Lue lisää Seutupaneelista ja liity mukaan tästä.

Asukaswebinaari: millaisella kaupunkiseudulla haluaisit asua?

Seuraava mahdollisuus osallistua seutusuunnitteluun on Vehreä metropolimme -asukaswebinaarisarja. Sen myötä asukkaat pääsevät mukaan Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelman 2040+ päivitystyöhön. Rakennesuunnitelma on kuntien yhdessä laatima ja hyväksymä asiakirja, joka antaa suuntaviivat kaupunkiseudun yhdyskuntarakenteen kehittämiselle: Miten rakennamme kestävää, lumoavaa ja kansainvälistä metropolia tulevaisuudessa.

Vehreä metropolimme -asukaswebinaarin aloitus pidetään ke 7.9.2022 klo 18:00–20:00 Teams-alustalla.

Ilmoittaudu asukaswebinaariin tästä.

Lisätiedot:

Päivi Nurminen

Seutujohtaja

040 7543692

paivi.nurminen@tampereenseutu.fi

Antti Lippo

Kehittämispäällikkö

050 463 0732

antti.lippo@tampereenseutu.fi