Uusi karttapalvelu kokoaa yhteen Tampereen kaupunkiseudun retkeilypalvelut

Tampereen kaupunkiseudun ulkoilu- ja retkeilypalvelut löytyvät nyt samasta osoitteesta. Uusi karttapalvelu esittelee seudun retkeilyreitit, uimarannat, tulipaikat ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet yli kuntarajojen.

Tampereen kaupunkiseudulle on valmistunut uusi karttapalvelu, joka kokoaa yhteen seudun ulkoilu- ja retkeilypalvelut. Palvelu löytyy suomeksi osoitteesta https://ulkoilutampereenseutu.fi. Myöhemmin on tulossa myös englanninkielinen versio osoitteeseen https://outdoorstampereregion.fi.

”Palvelun lähtökohtana on ollut koota yhteen ja samaan paikkaan kaikki Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven retkeilyreitit, hiihtoreitit ja muut retkeilyyn liittyvät palvelut ja kohteet, joita kuka tahansa voi käyttää vapaasti ja maksutta”, kertoo projektia vetänyt retkeilypalvelupäällikkö Petri Mäkelä Ekokumppanit Oy:sta.

”Maksuttomien palveluiden lisäksi kartalta tulee löytymään myös muita lähimatkailun kannalta olennaisia palveluita, kuten Nysse-pysäkit ja parkkipaikat, joiden käyttö voi olla maksullista.”

Yhteistyössä rakennettu karttapalvelu

Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat rakentaneet ulkoilun ja retkeilyn karttapalvelun yhdessä Ekokumppanit Oy:n sekä järjestelmätoimittaja Gispo Oy:n kanssa. Jokainen kunta vastaa itse oman kuntansa reittien ja kohteiden näkymisestä ja ajantasaisuudesta, vaikka käyttäjälle kaikki palvelut näyttäytyvätkin yhtenäisenä kokonaisuutena.

”Tampereen kaupunkiseudun reittien ja kohteiden löytäminen digitaalisista ympäristöistä on ollut aiemmin hajallaan. Uusi karttapalvelu tuo ratkaisun tähän ongelmaan”, Petri Mäkelä iloitsee.

Lisätiedot:

Petri Mäkelä
retkeilypalvelupäällikkö / Ekokumppanit Oy
petri.makela@tampere.fi, puh. 040 806 4082