Lausunto Väylävirastolle: Liikennepäästöjä hillitseviä hankekokonaisuuksia mukaan investointiohjelmaan

Tampereen kaupunkiseutu korostaa Väylävirastolle suunnatussa lausunnossaan, että investointiohjelman ykköskoriin sijoitetut hankkeet tulisi saada nopeasti toteutukseen. Lisäksi mukaan tulisi valita myös pienempiä, liikenteen päästöjä hillitseviä hankekokonaisuuksia.

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä on antanut lausunnon Väyläviraston investointiohjelmasta vuosille 2024–2031. Lausunnon mukaan investointisuunnitelman luonnos huomioi hyvin Tampereen kaupunkiseudun tarpeita. Se tukee panostuksia kestävään liikkumiseen ja sitä kautta seudun omia pyrkimyksiä hiilineutraalisuuteen.

”Tiukka rahoitusraami edellyttää hankkeiden määrätietoista priorisointia ja myös pienempien ja kustannustehokkaiden hankekokonaisuuksien sisällyttämistä ohjelman ykköskoriin. Näitä ovat esimerkiksi pyöräilyn pääväylät, liityntäpysäköinti ja Tampereen seudun lähijunaseisakkeet. Näillä on myönteiset vaikutukset seudun asukkaiden liikkumiseen kestävällä tavalla”, kommentoi seutujohtaja Päivi Nurminen.

Hankekorin 1A hankkeet toteutettava viipymättä

Tampereen kaupunkiseudun mukaan nyt hankekorissa 1A olevat hankkeet tulee saada viipymättä toteutukseen. Näitä ovat muun muassa kansallisesti merkittävä Tampereen henkilöratapiha, valtatie 9 välillä Alasjärvi–Käpykangas sekä pääradan välityskyvyn parantaminen Pasila–Riihimäki välillä.

Väylän investointiohjelmassa tulee huomioida myös 2023 käynnistyvä MAL-sopimusneuvottelu ja sopimuksen rahoitustarve.

Tutustu lausuntoon:

Lisätiedot:

Päivi Nurminen

Seutujohtaja

040 754 3692

paivi.nurminen@tampereenseutu.fi

Tapani Touru

Liikennejärjestelmäpäällikkö

040 503 4237

tapani.touru@tampereenseutu.fi

Uutisen kuva: Anu Lohtander