Seutufoorumissa 2023 pohdittiin Tampereen seudun kansainvälisyyttä

Tampereen kaupunkiseudun vuosittainen Seutufoorumi keräsi 19.12.2023 Tampere-taloon noin 140 kuulijaa kansainvälisyys-teeman äärelle. Lisäksi tapahtumassa valittiin Vuoden Seututietäjä 2023.

Seutufoorumi 2023 pyörähti käyntiin pormestari Kalervo Kummolan avaussanoilla, jonka jälkeen emerita kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi kuulijoille kokemuksia kansainvälisen kaupungin johtamisesta.

”Vantaalla kansainvälisyys on vahvuus, ja avain siihen on kotouttaminen. Kaupungissa kaikki mietitään kansainvälisyyden näkökulmasta, ja strategian keskeinen tavoite on eriytymiskehityksen katkaiseminen. Vantaalla halutaan luoda kohtaamisen kaupunkia. Teemana on: Koko kaupunki kotouttaa”, Ritva Viljanen kuvasi.

Lisäksi Viljanen nosti esiin kansainvälisten koulujen tärkeyden.

“Work locally, think nationally, act European!”

Seutufoorumissa kuultiin myös Tampereen yliopiston professorin Mircea Guinan kokemuksia elämästä Tampereen laserlaaksossa.

“Work locally, think nationally, act European!” Mircea Guina kehotti.

Iltapäivän aikana Business Tampereen suurteollisuuden ja logistiikan erityisasiantuntija Marita Jaatinen puhui vihreän siirtymän investointien mahdollisuuksista kaupunkiseudulla ja johtaja Harri Ojala avasi näkymiä seudun kansainväliseen saavutettavuuteen lentoliikenteen kannalta.

Talouspoliittinen neuvonantaja Liina Munari Euroopan komission Suomen edustustosta toi terveisiä EU-tasolta ja muistutti tulevien EU-vaalien tärkeydestä. Myös Tampereen kaupunkiseudun asiantuntijat nousivat lavalle kertomaan siitä, miten kansainvälisyys näkyy heidän omassa seututyössään.

Vuoden Seututietäjä 2023 tulee Lempäälästä

Seutufoorumin yleisö pääsi myös kisailemaan Vuoden Seututietäjän tittelistä seututietämystä testaavassa visailussa. Lopulta tiukan kisan voittajaksi ja Vuoden Seututietäjäksi 2023 nousi Johanna Kalliomäki Lempäälästä.

Seutufoorumi päättyi seutuhallituksen jäsenen Pauliina Österbergin sanoihin luottamuksesta. Tapahtuman juonsi toimittaja Pauliina Puurila.

Seutufoorumi on Tampereen kaupunkiseudun vuosittain järjestämä kuntien valtuutetuille, virkajohdolle, asiantuntijoille ja sidosryhmille suunnattu päättäjätapahtuma. Tampereen kaupunkiseutuun kuuluvat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Seutufoorumin esityksiin voi tutustua osoitteessa: https://tampereenseutu.fi/seutufoorumi/

Lisätiedot:

Päivi Nurminen

Seutujohtaja

040 754 3692

paivi.nurminen@tampereenseutu.fi