Tule mukaan kuvittelemaan kaupunkiseudun tulevaisuutta!

Millaisia toiveita, tarpeita ja elämäntapoja Tampereen seudun asukkailla voisi olla vuonna 2040? Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä kutsuu seudun asukkaat pohtimaan tulevaisuuskysymyksiä kaikille avoimiin tilaisuuksiin.

Seutusuunnittelun asiantuntijat keräävät ymmärrystä Tampereen kaupunkiseudun mahdollisista tulevaisuuksista sekä siitä, millainen seudun väestö voisi olla vuonna 2040. Tulevaisuustyöhön kutsutaan mukaan kaupunkiseudun kahdeksan kunnan asukkaat. Toivomme kuulevamme kaikenikäisiltä ja eri elämäntilanteissa olevilta asukkailta toiveita ja tarpeita tulevaisuuden elämäntavoista.

Työskentely alkaa tulevaisuustyöpajalla ja jatkuu myöhemmin kevään aikana pienryhmäkeskusteluilla ja tulevaisuuskyselyllä. Tulevaisuustyö on osa Tampereen kaupunkiseudun ennakointityötä ja Väestöskenaariot ja asukkaat 2040 -hanketta.

Tervetuloa tulevaisuustyöpajaan 22.2.

Tulevaisuustyöpaja järjestetään Tampereen keskustassa Finlaysonilla 22.2.2024. Työpajassa uppoudutaan tulevaisuuden kehityskulkuihin ryhmissä ohjatusti. Työpajaan ei tarvitse valmistautua – utelias tulevaisuusmieli riittää. Luvassa on pientä purtavaa kaikille osallistujille. Tilaisuus on suomenkielinen. Mukaan työpajaan mahtuu noin 35 osallistujaa. Paikat täytetään ikäryhmittäin, ja työpajaan pääsemisestä lähetetään vahvistusviesti.

Milloin: torstaina 22.2.2024 klo 17-19:30
Missä: Finlayson Meetings, Satakunnankatu 18 A, 33210 Tampere
Tarkemmat saapumisohjeet: https://finlaysonmeetings.fi/yhteystiedot/
Tila on esteetön.

Ilmoittaudu työpajaan tästä.

Ennakointityötä skenaarioiden avulla

Väestöskenaariot ja asukkaat 2040 -hankkeessa ennakoidaan Tampereen kaupunkiseudun tulevaisuuden mahdollisia väestörakenteita eli ns. väestöskenaarioita, niihin vaikuttavia muutostekijöitä ja niistä kumpuavia mahdollisia asukasryhmiä. Syksyn 2023 aikana hankkeessa on kartoitettu seudun nykyistä väestörakennetta. Kevään 2024 aikana tulevaisuutta luodataan asiantuntijoille ja asukkaille suunnatuissa työpajoissa ja keskusteluissa. Hanke valmistuu syksyllä 2024.

Hankkeessa hyödynnetään muun muassa kansallisia skenaarioita alue- ja yhdyskuntarakenteen mahdollisista tulevaisuuksista. Hankkeen kumppanina toimii Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Kysy meiltä lisää:

Antti Lippo

Kehittämispäällikkö

050 463 0732

antti.lippo@tampereenseutu.fi

Sanni Häkkinen

Projektisuunnittelija

040 154 8588

sanni.i.hakkinen@tampereenseutu.fi