Tulevaisuuskysely kutsuu asukkaat pohtimaan arkea vuonna 2040

Tampereen kaupunkiseudun asukkaille ja seudulla asioiville suunnattu Tulevaisuuskysely 2040 on käynnissä. Monikielisellä kyselyllä kerätään asukkaiden näkemyksiä asumisesta, arjesta ja kaupunkiseudun vetovoimasta nyt ja tulevaisuudessa.

Tampereen kaupunkiseudun Tulevaisuuskysely on osa Väestö 2040 -hanketta, jossa kerätään asukasymmärrystä seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelun tueksi.

”Hankkeessa kartoitamme monipuolisesti kyselyn avulla ja asukkaiden kanssa keskustelemalla erilaisia toiveita, näkemyksiä ja tarpeita tulevaisuuden mahdollista arkea ajatellen. Pohjimmiltaan asukkaat tietävät parhaiten, mikä seudulla viehättää ja mitkä asiat eivät vastaa omia toiveita. Toivomme Tulevaisuuskyselyyn vastauksia kaikenikäisiltä ja eri elämäntilanteissa olevilta asukkailta”, sanoo projektisuunnittelija Sanni Häkkinen.

Kyselyyn voi vastata viidellä eri kielellä

Tulevaisuuskyselyyn voi vastata suomeksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja farsiksi. Nopeimmat vastaavat kyselyyn 10 minuutissa. Kysely on auki 19.5. saakka.

Siirry Tulevaisuuskyselyyn tästä linkistä: https://forms.office.com/e/Dzgfj6UVDs

Yhteystietonsa jättäneiden vastaajien kesken arvotaan 10 leffalippupakettia.

Kohtaamisia verkossa, oppilaitoksissa ja Ratinassa

Asukkaiden näkemyksiä tulevaisuudesta kerätään Väestö 2040 -hankkeessa Tulevaisuuskyselyn lisäksi monella muulla tavalla. Helmikuussa järjestettiin Tulevaisuustyöpaja, jossa eri puolelta seutua tulevat asukkaat pääsivät muun muassa kuvittelemaan arkeaan vuonna 2040 erilaisten tulevaisuuskuvien valossa. Lisäksi asukkaiden kanssa on järjestetty seitsemän tulevaisuusteemaista verkkokeskustelua. Nuorten näkökulmia tulevaisuuteen kerätään huhti- ja toukokuun aikana oppilaitosvierailuilla, joilla pohditaan asumista ja arkea vuonna 2040 toisen asteen oppilaiden kanssa keskustellen.

Torstaina 2.5. klo 12-16 asukkaat voivat keskustella tulevaisuudesta ja vastata tulevaisuuskyselyyn Tampereen keskustassa, kun Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäällikkö Antti Lippo ja asuntopäällikkö Anna Kummila jalkautuvat Hämeenkadulle, rautatieasemalle ja kauppakeskus Ratinaan.

Lisätiedot: https://tampereenseutu.fi/vaesto2040/

Antti Lippo

Kehittämispäällikkö

050 463 0732

antti.lippo@tampereenseutu.fi

Sanni Häkkinen

Projektisuunnittelija

040 154 8588

sanni.i.hakkinen@tampereenseutu.fi

Me Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymässä rakennamme seudun kuntien kanssa vehreää ja rajatonta metropolia. Tampereen kaupunkiseudun muodostavat Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kaupunkiseudulla asuu jo liki 420 000 asukasta.

Uutisen kuva: Visit Tampere / Jose Cuni