Seutustrategian ”Vehreä Metropolimme 2040” arviointi on käynnistynyt

Tampereen kaupunkiseudun toimintaa viitoittavan seutustrategian arviointi on käynnistynyt. Arvioita pyydetään myös seutuyhteistyön yleisestä onnistumisesta. Tuloksia hyödynnetään seutustrategian päivityksessä.

Tampereen kaupunkiseudun seutustrategia Vehreä metropolimme 2040 valmistui vuonna 2022. Sen kolme kärkeä ovat Lumoava arki, Fiksu kasvu ja Maailmalle auki. Vision ”Vehreä metropolimme” sekä kärkien lisäksi strategia sisältää kuvaukset toimintaympäristön muutoksista, seutuyhteistyön toimintatavoista ja strategian toteutuksesta sekä seurannasta. Seutustrategia arvioidaan valtuustokauden päättyessä.

Arviointi on nyt käynnistynyt sähköisellä arviointikyselyllä, jossa vastaajia pyydetään antamaan palautetta strategian toteutumisesta ja arvioimaan toimintaympäristön muutoksia. Arviointikyselyyn vastaavat seutuhallituksen ja kuntajohtajakokouksen jäsenet sekä seudulliset työryhmät.

Syötteitä seutustrategian päivittämiseen

Seutustrategiasta pyydetään arviointi myös strategiaa valmistelemassa mukana olleelta asukasraadilta. Luottamushenkilöt pääsevät antamaan palautetta strategiasta Seutufoorumissa 27.11.2024.

”Meitä kiinnostaa kuulla, miten olemme onnistuneet edistämään seudullisia tavoitteita ja vastaamaan kuntien odotuksiin seutuyhteistyöstä. Toiveenamme on saada ajatuksia myös vaalien myötä alkavalle seuraavalle yhteistyökaudelle”, kertoo seutujohtaja Päivi Nurminen.

Seutustrategian arviointi valmistuu ensi keväänä. Arvioinnin tuloksia hyödynnetään seutustrategian päivityksessä, jonka on suunniteltu valmistuvan keväällä 2026. Tulokset lähetetään myös seudun jäsenkunnille hyödynnettäviksi niiden omissa strategiaprosesseissa.

Seutustrategiaan voit tutustua täällä:
https://tampereenseutu.fi/tulevaisuus/seutustrategia/

Lisätiedot:

Päivi Nurminen

Päivi Nurminen

Seutujohtaja

040 754 3692

paivi.nurminen@tampereenseutu.fi